فهرست مطالب

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 37، آبان ماه 1380)

  • 126 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1380/03/21
  • تعداد عناوین: 18
|
  • تازه های طب اعتیاد
    صفحه 1
    بسیاری از افراد به اختلالات روانی و سوء مصرف مواد تشخیص داده نمی شوند و بسیاری از آنها تحت درمان قرار نمی گیرند یا به جای آن که اختلال روانی زمینه ای یا سوء مصرف مواد در آنها مورد درمان قرار گیرد، به خاطر وجود نوعی مشکل طبی معالجه می گردند.
    این مقاله اطلاعاتی درباره طب اعتیاد ارایه می دهند که شاید به آسانی در اختیار متخصصان داخلی قرار نگیرند.
  • چرا من خواب آلود هستم؟
    صفحه 11
    همه متخصصان دستگاه تنفسی باید علل خواب آلودگی را بشناسند و به دلیل آن که بسیاری از آنان به سندرم آپنه - هیپونته انسدادی به هنگام خواب علاقه مند هستند و به بیماران مبتلا به سایر علل خواب آلودگی نیز برخورد می کنند،بنابراین باید اطلاعات خود را باید درباره پیشرفت هایی که در این زمینه حاصل می شود، به روز نمایند. در این مقاله تشخیص های افتراقی خواب الودگی و آخرین اطلاعات از علل غیر تنفسی خواب آلودگی و نحوه برخورد با بیماران مبتلا به خواب آلودگی که دچار OSAHS نیستند را مرور خواهیم کرد.
  • ترومبوآنژییت اوبلیتران (بیمای برگر)
    صفحه 17
    بیماری التهابی غیر اترواسکلروتیک سگمنتلی است و در بیش تر موارد شریان های کوچک و متوسط را در اندام تحتانی درگیر می نماید. علت آن ناشناخته است ولی مصرف تنباکو یا قرار گرفتن در معرض دود آن، هسته مرکزی شروع و پیشرفت بیماری است. در این مقاله ضمن بررسی پاتوژنز و یافته های پاتولوژیک بیماری، یافته های تشخیصی و ملاک های تشخیص در اختیار خوانندگان قرار می گیرند و در انتها راهکار درمانی بیماری توضیح داده می شود..
  • اختلالات اضطرابی
    صفحه 24
    علایم اضطراب در بیماران مسن، همراه با افسردگی، بیماری های طبی و دمانس به طور همزمان وجود دارند که موجب پیچیده و مشکل شدن روند تشخیص و درمان آن می شوند. بیش تر بیماری های اضطرابی در اواخر عمر شروع نمی شوند بلکه در واقع عود یا تشدید وضعیتی هستند که ار پیش وجود داشته است. بیماران مسن ممکن است از رفتار درمانی - ادراکی و آموزش تمدد اعصاب سود ببرند. داروهای ضد افسردگی به ویژه مهار کننده های انتخابی باز جذب سروتونین درمان طبی ارجح می باشند.
  • درمان پایین آورنده چربی خون در سندرم های کرونری حاد
    صفحه 33
    در وضعیت بالینی ناپایدار که بعد از بروز بیماری کرونری حاد پیش می آید، بیماران به میزان بالایی دچار عوارض جدی از جمله مرگ، سکته قلبی وعود پیش رونده آنژین ناپایدار می گردند که نیاز به مداخله دارند. مساله بالینی مهم عبارت است از درمان اختصاصی کاهنده چربی که باید در بیمارانی که به علت سندرم کرونری حاد بستری می شوند، آغاز گردد. در کنار درمان کاهنده چربی دارویی، نباید از طرح رژیم غذایی برای کاستن سطح کلسترول LDL و فشار خون غفلت ورزید
  • هیرستیسم در زنان
    صفحه 37
    نحوه درمان هیرسوتیسم در زنان، به عوامل متعددی از جمله علت زمینه ای، نیاز بیمار به پیش گیری از باداری و تمایل بیمار بستگی دارد. در این مقاله تظاهرات بالینی و نحوه ارزیابی بیماران از نظر زیادی آندروژن و رویکردهای درمانی مختلف موجود، فواید و مضرات آنها و ترکیباتی که بیش ترین موفقیت را داشته اند، توضیح داده می شود.
  • QT آری یا نه؟
    صفحه 43
    در این مقاله به بررسی بیمار خانمی پرداخته است که به علت طپش قلب و وجود اکتراسیستول بطنی به درمانگاه آریتیم مراجعه کرده است. درقسمت های متفاوتی از مقاله نحوه برخورد و چگونگی پی گیری بیمار به طور کامل توضیح داده شده است.
  • بیماریابی سرطان ریه
    صفحه 49
    سرطان ریه اولین علت مرگ ناشی از سرطان بین مردان و زنان در آمریکا است. هرساله، تعداد افرادی که در اثر سرطان ریه می میرند. از مجموعه سرطان های روده بزرگ پستان و پروستات بیش تر است. بیماریابی به منظور تشخیص بیماری مرحله ای که معالجه یا مهار آن میسر است، اجرا می شود. افرادی که در بیماریابی مثبت دارند را می توان برای تعیین این که واقعات به بیماری مبتلا هستند یا خیر مورد بررسی بیش تر قرار داد.
  • بیمار کوشینگ
    صفحه 56
    شایع ترین علت درون زاد سندرم کوشینگ، بیماری کوشینگ است. در این مقاله یافته های بالینی و ارزیابی بیماران مشکوک به این بیماری بررسی می گردد، همچنین راه های تشخیص قطعی و درمان مطرح می شود. برداشتن ضایعه به روش جراحی ترانس اسفنوییدال معمولا موفق ولی نیازمند پی گیری طولانی مدت است MRI برای تعیین محل ضایعه مفید می باشد. بعضی از بیماران برای تمام عمر نیازمند درمان جایگزین گلوکوکورتیکویید خواند بود
  • خطرات احتمالی تزریق واکسن ضد تب زرد به مسافرین عازم به کشورهای آلوده به این عفونت
    صفحه 64
    احتمال ابتلاء به بیماری تب زرد به طور پراکنده در سطح دنیا هنوز وجود دارد. سرایت بیماران و ابتلاء در امریکای جنوبی و افریقا سالانه حدود 200000 نفر می رسد. اگر چه مبارزه بی امان با پشه ها موجب کاهش بیماری گردیده است.در سال های اخیر، به نظر می ردش با توصیه و کمک برنامه گسترش ایمن سازی جهانی بهداشت، کشورهای آفریقایی به طور روز افزون مایه گوبی ضد تب زرد را مورد توجه قرار داده اند و ادامه مایه کوبی برای ورود به امریکا هنوز امری ضروری است.
  • آیا داروهای ضد التهابی غیر استروییدی NSAIDs در استئوارتریت، بیش تر یا کم تر از میزان لازم استفاده می شوند؟
    صفحه 67
    آرتریت و بیماری های عضلانی- اسکتی شایع هستند. در حال حاضر آرتریت مسئول 2 تا 3 در صد کل موارد معلولیت است و تعداد این موارد در حال افزایش می باشد. داده های گیچ کننده ای راجع به تاثیر NSAIDs در مقایسه با مسکن های ساده در تسکین درد وجود دارند. گرچه اثر پاراستامول برای برخی بیماران کم تر از حد واقعی برآورد شده است و با این که افراد مبتلا به بیماری خفیف ممکن است پاراستامول را موثر بیابند ولی اکثر بیماران مبتلا به استئوآرتریت احتمالا از داروهای گروه NSAID بیش تر نفع می برند.
  • داورها و درمان موضعی در بیماران خردسال
    صفحه 71
    درمان های موضعی و داروهای مربوط به ان در ابزارهای معمول مراقبت از پوست کودکان می باشد که در عین حال در اغلب موراد نیز به طور نا به جا به کار می روند عوامل متعددی که تنها در کودکان وجود دارند می توانند منجر به افزایش جذب داور از پوست بنابراین خطرات بیش تر مسمومیت در این گروه سنی خاص گردند. در مقایسه با بالغین در شیرخوران و کودکان نسبت سطح پوست بدن به وزن آنها بیش تر است که خط تجمع قابب توجه سطح سرمی دارو را افزایش می دهد. قانون بررسی اثرات دارو در کودکان مقرر می نماید که برگه اطلاعات مربوط به مصرف دارو در کودکان بر روی تمام قانون بررسی اثرات داور در کودکان مقرر می نماید که برگه اطلاعات مربوط به مصرف دارو در کودکان بر روی تمام داروها جدیدی که برای درمان طبی بچه ها اهمیت دارند یا به طور معمول در کودکان استفاده می شوند، تصب گردد.
  • لکه شیرقهوه(از منظر طب اطفال)
    صفحه 78
    در این مقاله در مورد لکه های شیر قهوه مشخصه نوروفیبروماتوز نوع 1 و فراوانی و تغییر پذیری آن در جمعیت عادی بحث شده است. در مورد سه یا تعداد بیش تری از بیماری های ژنتیکی به جز NF1 که با لکه های شیر قهوه همراهند توضیح داده شده است. همچنین معیارهای تشخیص NF1 نام برده شده و یافته های بالینی سایر بیماری های ژنتیکی به جز که با لکه های شیر قهوه همراه هستند به طور خلاصه بازگو شده است
  • کودکی که خون ریزی از بینی و فشار خون بالا دارد
    صفحه 87
    پسر بچه 11 ساله ای به علت فشار خون بالا در بخش مراقبت های ویژه اطفال بستری گردید. او هشت ساعت قبل به صورت ناگهانی دچار خون ریزی متناوب از بینی شده بود. دربدو ورود فشار خون وی 170/250 میلی متر جیوه بود او شکایتی از سردرد سرگیجه یا تاری دید نداشت. از انجا که فشار خون او پس از سه بار تجویز جداگانه لابتولول داخل وریدید، به میزان ناچیزی کاهش پیدا کرده بود، جهت ارزیابی و درمان بیش تر به بخش مراقبت های ویژه انتقال یافت.
  • لوپوس اریتماتوس سیستمیک
    صفحه 92
    این مقاله مروری بر پیشرفت های عمده در موضوعات بالینی مربوط به لوپوس اریتماتوی سیستمیک است که بین سال های 1995 و 2000 منتشر شده اند. همچنین تقسیم بندی معیارهای SLE و سندرم آنتی فسفولیپید APS نقش سیکلوفسفامید، متوتروکسات، داروهای ضد مالاریا و درمان هورمونی در معالجه بیماران مبتلا به SLE مطرح شده است.
    در نهایت، درمان جدید متعددی نظیر میکوفنولات موفتیل و پیوند سلول های بنیادی در معالجه موارد شدید مقاوم و به درمان و معالجه ترومبوز در سندرم انتی فسفولیپد وبارداری پر خطر در خانم های مبتلا به SLE و APSارائه شده است.
  • داروی STI 571 و امید به درمان لوسمی مزمن
    صفحه 99
    داروی STI 571 برای مهار فعالیت تیروزین کیناز بر روی انکوپروتئین BCR-ABL که مخصوص ایجاد لوسمی میلوئید مزمن است طراحی شده است. این دارو همچنین در کنترل سلول های بالاست بیمارانی که وارد فاز بلاستیک شده اند، موثر است.
  • طب کار (عفونت های شغلی)
    صفحه 100
    عفونت های خاص ناشی از کار شایع نیستند،اما برخی از موارد سیستمیک آن ها جدی هستند و به راحتی نادیده گرفته می شوند مگرآن که پزشک به آنها ظن قوی داشته باشد. گرفتن سابقه دقیق شغلی از بیمار ممکن است تشخیص بیماری غیر معمول را آشکار کند. عفونت های سطحی اهمیت کمتری دارد. اما ممکن است تشخیص و درمان آنها مشکل باشد و بتوانند به دیگران سرایت کنند. همانند همه بیماری های شغلی عفونت های وابسته به شغل نیز عمدتا قابل پیشگیری هستند.
  • خود آموزی ویژه پزشکان عمومی(تشخیص شما چیست؟ - بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو9
    صفحه 107
    تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو یک بیماری ویروسی خون ریزی دهنده تب دار حاد است که به وسیله کنه منتقل می شود. در این مقاله سعی بر این است که ضمن یاد آوری تاریخچه و اتیولوژی این بیماری، مروری بر علایم بالینی، سیر بیماری و روش های تشخیصی آن صورت پذیرد تا پزشکان از نکات مهم در پی گیری و جلوگیری از انتقال آن بهره مند گردند.